Dureri menstruale

In jos

Dureri menstruale

Mesaj Scris de Admin la data de Joi Feb 05, 2015 12:40 pm

Durerea menstruala pentru femei este un chin.Ciclul menstrual este procesul natural lunar prin care corpul se pregăteşte pentru sarcină. Ciclul menstrual tipic durează între 28 şi 30 de zile. La începutul fiecărui ciclu, uterul începe să dezvolte un ţesut bogat în sânge, pregătindu-se pentru un ovul care va fi eliberat din ovare (acest proces se numeşte ovulaţie). Odată fertilizat, acel ovul se poate dezvolta într-un bebeluş. Dacă fertilizarea nu se petrece, ţesutul de pe uter începe să se elimine întrucât nu mai este necesar. Acest proces se numeşte menstruaţie. În timpul eliminării ţesutului de pe uter, este normal să resimţiţi dureri ca nişte crampe în partea inferioară a abdomenului, a spatelui şi în partea superioară a picioarelor.3
Durerea apare ca rezultat al contracţiilor uterului (sau tensiunii) pentru a îndepărta ţesutul de care nu mai are nevoie.4 Se consideră că grupul de substanţe chimice care provoacă durerea, denumite prostaglandine, sunt implicate în a ajuta uterul să se contracte.
La unele fete şi femei, durerile menstruale sunt uşoare, dar la altele durerile pot fi mai puternice. Nimeni nu ştie de ce, dar este posibil ca anumite femei să aibă prea multe prostaglandine sau să fie mai sensibile la ele. Acest lucru poate face uterul să se contracte cu o putere deosebită, blocând temporar alimentarea cu sânge a acestuia şi provocând şi mai multă durere.3,4
În general, pentru majoritatea femeilor şi fetelor, durerea menstruală nu este un motiv de îngrijorare, tot ce trebuie să faceţi este să învăţaţi cum să o trataţi. Iată câteva sfaturi pentru a atenua durerea:
Căldura
Aplicarea de căldură în zona respectivă poate atenua durerea menstruală.3,4 Încercaţi un plasture pentru încălzire sau puneţi o sticlă cu apă caldă pe zona dureroasă.
Exerciţiul
Există dovezi care indică faptul că exerciţiile fizice pot reduce durerile menstruale.
Masajul
Unii oameni folosesc masajul pentru a atenua durerile din corp. Încercaţi să masaţi zona dureroasă a abdomenului folosind mişcări uşoare, circulare.Cu produsele naturiste CaliVita scapati de durere :Evening Prinrose Oil,Vital Woman,WhiteWillow care se gasesc aici : http://www.mypurnutrition.com/products .
avatar
Admin
Admin

Mesaje : 21
Data de înscriere : 03/02/2015
Varsta : 64
Localizare : Sibiu

Vezi profilul utilizatorului http://produsenaturiste.hitforum.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum